22 December 2008

Expediţia Umanitară Crăciun 2008



LOCAŢIA:
Comuna Boşorod, sat Ursici, judeţul Hunedoara - Munţii Sureanu
N45 36.210 E23 05.109 (caută pe maps.google.com)
Comunitate izolată la peste 800 de metri altitudine. 20 de gospodării, 95 de persoane din care 11 copii. Fără biserică, electricitate, apă curentă sau măcar îndestulătoare. Şcoala într-o cabană de bârne, o sală de clasă micuţă cu trei pupitre de lemn - din când în când au şi învăţător.
Drumul de acces de la asfaltul din centrul comunei Boşorod este un drum de căruţă noroios, în parte pietruit, 10-12 kilometri impracticabili pe timp de ploaie sau iarna, pe zăpadă.

servuspress.ro
formula-as.ro
jurnalul.ro
replicahd.ro

25 de maşini şi peste 50 de oameni au dus la bun sfârşit această expediţie.
Am pornit din Deva în dimineaţa de sâmbătă, 20 decembrie, cu maşinile încărcate cu alimente de bază (zahăr, ulei, orez, făină, paste etc.), dulciuri şi condimente, haine şi rechizite pentru şcolari, diverse alte lucruri utile într-o gospodărie (vase, mănuşi pentru lucru, saci de rafie ş.a.)
Spre după-amiază am ajuns în sat, iar pe seară am terminat de distribuit produsele - câte un sac plin pentru fiecare sătean.
Suma pe care am avut-o la dispoziţie pentru desfăşurarea evenimentului a fost strânsă în cea mai mare parte din contribuţii individuale ale participanţilor, dar şi din câteva donaţii din partea unor companii: Kandia, Henkel, Overall, Rostar, Europa FM, Pepsi, Paste Dobrogea, Dacoda.

Le mulţumim tuturor celor ce au contribuit la acest eveniment pe care îl dorim reluat anual, de Crăciun dar şi de Paşte, pentru a ajunge la comunităţi izolate care au nevoie de atenţia şi consideraţia noastră.

Mai jos aveţi linkuri către pagini ale participanţilor şi saituri care au relatat despre cele întâmplate:

gicu serban
dragos lumpan
emilian savescu
marius boby popescu
alina prodanescu
petre niteanu
PRCafe

forum club 4x4

national TV
antena1

gandul
stiu pe cineva



View Larger Map

No comments: