03 July 2009

Transilvania Adventure Trophy 2009

Sau cum sa scapi de frica de vampiri. Sau varcolaci.

Pana acum cativa ani, cand ziceai Transilvania te gandeai la poteci neumblate, seri fara luna si zgomote bizare in paduri vechi de secole. Transilvania e infricosatorul si misteriosul taram a lui Dracula, al varcolacilor, were-wolf-ilor sau al oricaror alte mituri holywoodiene sau locale.

Valul de mister si panica dispare in zgomotul unui motor V8 turat la maxim. Miturile se evapora improscate de noroi aruncat de cauciucuri gigantice cramponate. Incepe Transilvania Adventure Trophy. Raliul off-road care umbreste miturile transilvanene si muta seturile de fobii in noi dimensiuni.

Ti-ai dori sa fii intr-o padure pustie, haituit de ceva varcolaci. E mai putin infricosator decat o coborare, o inclinatie laterala sau o trecere ingusta si alunecoasa pe marginea unei prapastii. Sau decat zborul cu multi kilometri la ora pe suprafete rupte de ploi si furtuni, denumite optimist “drumuri forestiere”.

Cea de-a opta editie a competitiei Transilvania Adventure Trophy se va desfasura la Deva, in perioada 4 – 10 iulie. Europa si-a trimis cei mai buni off-roaderi din 16 tari: Belgia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Franţa, Italia, Grecia, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Austria, Germania. Lor li se alatura cateva echipaje locale.

Concursul are loc intr-un peisaj deosebit: Apuseni, Poiana Rusca si Muntii Metaliferi.

Sute de kilometri impanati cu absolut toate obstacolele pe care natura le-a inventat. Sunt de kilometri de efort, rasplatiti cu peisaje pitoresti si tabere de neuitat.

Competitorii vor pleca la start impartiti in doua clase: Extrem si Open, cu 70 de masini in prima categorie si 36 in cea de-a doua. Cu totii vor porni intr-o competitie impotriva celorlalti, dar vor avea de luptat cu mai multi adversari: propriile limite, nemiloasa natura si salbaticia Transilvaniei.

No comments: